Christoffersen Weiling Architects vinder endnu en prestigefyldt tysk arkitekturpris med Casa Ry.
I sommers vandt Casa Ry den anerkendte Iconic Award i kategorien Innovativ arkitektur. Nu har Casa Ry været igennem udvælgelsen igen og vundet den prestigefyldte internationale German Design Award i kategorien Excellent Architecture.
Prisen der visualiserer succes 

The German Design Award bidrager direkte til den samlede kommercielle succes. Den højt-ansete internationale jury garanterer, at prisen kun bliver uddelt til projekter, der repræsenterer banebrydende bidrag til det tyske samt internationale designlandskab. Prisen identificerer og præsenterer unikke designtrends: en konkurrence, der fremmer den designorienterede scene.

Endnu en arkitekturpris med stor betydning

Partnerne i Christoffersen Weiling Architects (CWA) har begge har mange års erfaring fra anerkendte danske tegnestuer, men i 2017 bestemte de sig for, at etablerede egen virksomhed. Derfor har denne pris samt Iconic Award stor betydning: ”Vi er meget stolte over denne anerkendelse”, forklarer stiftende partner Niels Christoffersen og hans medstifter Erik Weiling supplerer: ”Vi er så heldige at være begunstiget med nogle utroligt ambitiøse og nytænkende bygherrer, der tør følge deres boligdrømme, og hvor vores arkitektoniske svar på deres ønsker nu præmieres. Det er utroligt vigtigt, når man som os tror på at god arkitektur skal tegnes i øjenhøjde med vores kunder”.

I Casa Ry har bygherren udlevet sin drøm om at forene bolig med en passion for falke i et hus, der nyfortolker den velkendte og traditionelle trelængede bondegård med sit karakteristiske saddeltag.

Bondegården nyfortolket 

Casa Ry er placeret i et naturskønt område lige på grænsen mellem landsby og det åbne landskab med udsigt til en nærliggende sø. Netop denne landlige placering samt bygherrens ønsker om tre huse, med hver sine funktioner, danner baggrund for projektets slægtskab; den typiske bondegårde med tre længer og en central gårdsplads. I Casa Ry nyfortolkes bondegården ved at forenkle og forædle.

Huset fremstår skarptskåret med sin markante saddeltagsprofil og sin detaljering, hvor forstyrrende elementer som tagrender og udluftning er skjulte. Samtidig er husets facader beklædt med cedertræ, der patinerer i smukke gråtoner. Valget af træmaterialer understreger fascinationen af traditionelle længebygninger og forstærker med sin vandrette beklædning husets enkle arkitektoniske udtryk. Også de rustikke og autentiske ladeporte bidrager til Casa Rys autentiske og samtidig moderne nyfortolkning af den trelængede bondegård.

Indenfor åbner boligen sig dels mod udsigten via store glaspartier, dels mod gårdspladsen, hvorved der opstår lysindfald fra begge sider. Herinde er boligen designet omkring et stort køkken-alrum med åbent til kip, og rummet afsluttes i begge ender af to markante inventarmøbler, der er specialdesignet til dels at iscenesætte køkkenet og den indbyggede brændeovn, dels at skærme mod de mere private dele af huset.
Det enkle materialevalg fortsætter i interiøret, hvor inventarmøblerne er udført i røget eg og hvor alle gulvflader fremstår i matpoleret beton.

 

Fakta

Sted: Ry
Bygherre: Privat kunde
Omfang: 398m2
År: 2018
Arkitekt: CWA Architects
Energi: Huset er opført som et lavenergiklasse hus med geotermisk opvarmning

Præmiering: German Design Award 2020 i kategorien Excellent Architecture og Iconic Award 2019 i kategorien Innovative Architecture

Se Projektet

Se et uddrag fra bedømmelsen