Casa Sand

I Risskov, på en udsigtsgrund indskriver Casa Sand sig, som en vertikal formgivende villa, orienteret mod havet.
Denne villa har med dens enkelthed i materialer haft til formål, at få nærheden til vandet ind som det gennemgående element i husets udtryk.
En prioritering der har skabt et unikt rumprogram, hvor mødet med vandet vandre ind gennem husets mange rum.
Ved indgangen til Casa Sand imødekommes man af den massive trædør, der slår tonen an til huset.
En ankomst via en gæsteentre, som støder op til et køkkenalrum, hvor udsigten over Aarhus bugten indrammes.
Fra køkkenalrummet og stuen er der adgang til et gårdrum, der via dens centrale placering midt i boligen også støder op til øvrige rum i huset, blandt andet soveværelset.
Gårdrummet er blevet husets hjerte. Det udendørs rum, har med dets centrale placering, også været med til at skabe hierarki i villaen. Et rumprogram hvor de mest offentlige rum er placeret i første række med udsigt til vandet, men samtidig er gårdrummet med til at skabe udsigter og transparens gennem boligen til de øvrige rum, trukket tilbage fra udsigten.

Villaen er i et klassiske moderne nordisk udtryk, Med rene linjer. Udvendigt er facaden i rene gråtoner, der er inddelt i horisontale og vertikale teglbånd. De to horisontale teglbånd, et foroven og et forneden, skaber forbindelse mellem det indvendige og udvendige udtryk. En indramning af udsigten til havet.
Det rolige interiør med store vinduespartier, er med til at trække den smukke omkringliggende natur ind i boligen. Og derved iscenesættes stedets kvalitet, som det gennemgående hovedtema for byggeriet.